• Bread Pudding SousVide עם סירופ בורבון ואפרסקים

    6 צנצנות אישיות, 260 מ"ל כל אחת

    למרכיבים

המרכיבים:

המרכיבים לסירופ בורבון:

4 אפרסקים ללא גלעין, פרוסים דק
2/3 כוס (160 גרם) מים
1 כוס (200 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 גרם) בורבון (או ויסקי)
1 כף מיץ לימון

המרכיבים ל-Bread Pudding:

450 גרם קרואסונים (או לחם בריוש), קרועים לחתיכות קטנות
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
1 כוס (240 גרם) חלב
1 מיכל (240 גרם) שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
1 כפית מחית וניל איכותית
3 ביצים
חצי כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

ובנוסף:

חמאה מומסת לשימון וזיגוג
אבקת סוכר לזיגוג

אופן ההכנה:

אופן הכנת סירופ בורבון ואפרסקים:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C82°, מכוונים את זמן העבודה ל-2 שעות.
  3. מעבירים לסיר קטן מים, סוכר, בורבון ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה עוד 5 דקות ומצננים לחלוטין.
  4. יוצקים את הסירופ הקר יחד עם האפרסקים לצנצנת זכוכית (750 מ"ל) חסינת חום, סוגרים היטב את הצנצנת ומעבירים לבישול במים (C82°) למשך 2 שעות.
  5. מוציאים מהמיכל את הצנצנת, מניחים בצד ל-30 דקות ולאחר מכן מקררים היטב במי קרח. מסננים, נפטרים מהאפרסקים המבושלים ושומרים בקירור את הסירופ עד לשימוש.

אופן הכנת Bread Pudding:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C77°, מכוונים את זמן העבודה ל-2 שעות.
  3. משמנים ומרפדים מבפנים בנייר אפייה את התחתית והדופן של 6 צנצנות זכוכית חסינות חום (260 מ"ל כל אחת). שומרים בצד.
  4. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי ה- Bread Pudding.
  5. מחלקים באופן שווה את התערובת בין הצנצנות, סוגרים אותן היטב ומעבירים לבישול במים (C77°) למשך 2 שעות.
  6. מחממים תנור ל-C240°.
  7. מוציאים מהמיכל את הצנצנות, מחכים 10 דקות, פותחים ומחלצים את העוגות מתוך הצנצנות.
  8. מסדרים את העוגות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים במחאה מומסת, מפזרים מעל אבקת סוכר ואופים בתנור (C240°) במשך 7-8 דקות עד שהן שחומות ומזוגגות.
  9. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל מסירופ הבורבון הקר ומגישים חם.

FeinTip

Bread Pudding הוא קינוח שנוצר על מנת לנצל שאריות מאפים. השתמשו במאפים מתוקים שנשארו מאתמול לטובת הכנת הקינוח. רוגעלך יתאימו במיוחד למשימה.

הגישו בתוספת אפרסקים טריים פרוסים דק ומסקרפונה מומתקת קלות באבקת סוכר.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il