• תפוחי אדמה מדורה SousVide בתחרה של פרמזן

    5 מנות

    למרכיבים

המרכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס (100 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כפית פפריקה מעושנת איכותית
2 כפות (30 גרם) שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C85°, מכוונים את זמן העבודה ל-4 שעות.
  3. שוטפים ומייבשים היטב את תפוחי האדמה, מניחים אותם על גבי מגש אפייה וחורכים אותם קלות בעזרת מבער. מצננים לחלוטין.
  4. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומערבבים בקערה יחד עם מלח ופלפל שחור.
  5. אורזים את תפוחי האדמה בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C85°) למשך ארבע שעות.
  6. מוציאים מהמיכל את השקית ובה תפוחי האדמה, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

צולים ומגישים:

  1. מוצאים את תפוחי האדמה מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  2. מחממים תנור ל-°C250.
  3. מערבבים בקערה גבינת פרמזן ופפריקה מעושנת.
  4. מפזרים את תערובת הגבינה באחידות על גבי מגש אפייה מרופד בנייר אפיה.
  5. מוציאים מהשקית את תפוחי האדמה ומסננים. מברישים את הצד השטוח של חצאי תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים אותם מעל תערובת הפרמזן, כשצדם השטוח פונה מטה.
  6. מעבירים לצלייה בתנור (°C250) למשך 10-15 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים ופריכים וגבינת הפרמזן השחימה.
  7. מוציאים מהתנור ומגישים חם בתוספת שמנת חמוצה ועירית.

FeinTip

גוונו והוסיפו טעמים נוספים או גבינות שונות בשלב הצלייה, למשל גבינת קשקבל, תימין או כמון.

הגישו במקום השמנת יוגורט חמצמץ לצד תפוחי האדמה. תבלו את היוגורט בשמיר קצוץ ושום כתוש.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il