• שוקי עוף SousVide מטוגנות בסגנון KFC

    5 מנות

    למרכיבים

המרכיבים:

15 שוקי עוף
2 כפיות (14 גרם) מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
המרכיבים לציפוי:
500 גרם קמח לבן
3 כפיות (20 גרם) מלח (20 גרם)
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות אבקת בצל מיובש
2 כפיות אבקת שום גבישי

ובנוסף:

4 ביצים
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C73°, מכוונים את זמן העבודה ל-4 שעות.
  3. מתבלים באחידות את שוקי העוף במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אורזים בוואקום את שוקי העוף בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C73°) למשך 4 שעות.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי, מעבירים לכלי רחב בעל שוליים גבוהים ושומרים בצד.
  6. טורפים ביצים בכלי רחב בעל שוליים גבוהים ושומרים בצד.
  7. מחממים שמן בסיר רחב ועמוק לטמפרטורה של C180°.
  8. מוציאים מהמיכל את השקית ובה שוקי העוף, פותחים את השקית ומסננים את השוקיים.
  9. מצפים כל שוק בתערובת הקמח, טובלים בביצים הטרופות, ושוב בתערובת הקמח.
  10. מטגנים את שוקי העוף בשמן למשך 3-4 דקות עד שהן מזהיבות, מעבירים לצלחת מרופדת בנייר לספיגת עודפי שמן, ומגישים חם בתוספת רטבים לטעמכם.

FeinTip

זכרו ששלב הטיגון מיועד לקבלת ציפוי פריך בלבד, שוקי העוף המבושלות אינן מצריכות טיגון ארוך.

טמפרטורת וזמני הבישול מתאימים גם להכנת כנפי עוף.

להכנת נגסי חזה עוף בשלו בטמפרטורה של C60°, וקצרו את זמן הבישול לשעתיים.
הקפידו לא להעמיס בסיר הטיגון, טגנו בכל פעם 3-4 יחידות לקבלת תוצאה מושלמת.

אם אינכם רוצים לטגן מיד לאחר הבישול בוואקום, הוציאו מהמיכל את השקית ובה שוקי העוף, קררו היטב במי קרח והעבירו למקרר עד לשימוש. לפני הטיגון חממו שוב את השקית במים בטמפרטורה של C73° למשך 30 דקות.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il