• שדרת צלעות טלה SousVide בציפוי פריך של עשבי תיבול ופיסטוקים

    4 מנות

    למרכיבים

המרכיבים:

המרכיבים לצלעות טלה:

1 ק"ג שדרת צלעות טלה שלמה, ללא שכבת השומן העליונה
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
1 כפית (3 גרם) פלפל שחור גרוס

המרכיבים לציפוי הפריך:

3 שיני שום, כתושות
5 גבעולי תימין, עלים בלבד
1 גבעולי רוזמרין, מחטים בלבד
1 כוס (15 גרם) עלי שמיר
1 כוס (15 גרם) עלי נענע
1 כוס (15 גרם) עלי פטרוזיליה
1 כוס (100 גרם) פיסטוק קלוף, קלוי וקצוץ דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
0.5 כוס (50 גרם) פרורי לחם (או פירורי מצה לפסח)

ובנוסף:

3 כפות (60 גרם) חרדל דיז'ון חלק

אופן ההכנה:

אופן הכנת צלעות הטלה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C60°, מכוונים את זמן העבודה לשעתיים.
  3. מתבלים באחידות את צלעות הטלה במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אורזים את הנתח המתובל בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C60°) לשעתיים.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה צלעות הטלה, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הציפוי הפריך:

  1. מכניסים את כל חומרי הציפוי, למעט פירורי לחם, לקערת התרמומיקס ומעבדים 6 שניות/מהירות 7 עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה, מערבבים את התערובת עם פירורי הלחם ושומרים בקירור עד לשימוש.

צולים ומגישים:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C56°, מכוונים את זמן העבודה ל-30 דקות.
  3. מעבירים את שקית הוואקום עם צלעות הטלה לחימום במים (C56°) ל-30 דקות.
  4. מחממים תנור ל-C220°.
  5. מוציאים את שקית הוואקום מהמים, מוציאים מהשקית את צלעות הטלה ומסננים.
  6. מניחים את צלעות הטלה בתבנית צלייה כשצד הצלעות פונה מטה. מורחים את הצד העליון של הצלעות בשכבת חרדל ומצפים בתערובת הציפוי הפריך.
  7. מעבירים את תבנית הצלייה לתנור (C220°) וצולים למשך 5-10 דקות או עד שהציפוי פריך ושחום-זהוב. מוציאים, ממתינים 5 דקות, ומגישים חם.

FeinTip

קצות עצמות הצלעות עלולות לחורר את שקית הוואקום, עטפו אותן בנייר אפייה מקופל על מנת למנוע זאת. לאחר הבישול ניתן להסירו בקלות.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il