המרכיבים:

4 סלקים (500 גרם) מקולפים, שלמים (אפשר סלק צבעוני)
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית שום גבישי
2 כפות שמן זית איכותי

המרכיבים לקרפצ'ו סלק:

4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
1 כפית מלח ים אטלנטי
100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
1/3 כוס כוסברה טרייה, עלים בלבד
1/2 כפית שמן אגוזי לוז

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C85°, מכוונים את זמן העבודה ל-4 שעות.
  3. מערבבים בקערה סלק, תבלינים ושמן זית.
  4. אורזים בוואקום את הסלק המתובל בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C85°) למשך 4 שעות.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה הסלק, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

פורסים ומגישים:

  1. מוציאים את הסלקים מהשקית ומסננים.
  2. פורסים במנדולינה או בסכין חדה את הסלקים לפרוסות דקיקות ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת אחידה על גבי צלחת שטוחה.
  3. מזלפים מעל פרוסות הסלק, שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם. מפזרים מעל מלח ים ואגוזים קצוצים ומקשטים בעלי כוסברה וכמה טיפות של שמן אגוזי לוז. מגישים לצד פוקאצ'ה חמה ואיולי.

FeinTip

להגשה חגיגית, פזרו מעל לפרוסות הסלק גבינת פטה או גבינה כחולה. החליפו את האגוזים בפיסטוקים קצוצים או על אגוז אחר לטעמכם.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il