המרכיבים:

160 גרם שמן קנולה
160 גרם שמן זית איכותי
1 פלפל צ'ילי אדום חריף חתוך לרבעים (לבחירה)
4 שיני שום קלופות
4 גבעולי תימין
1 גבעול רוזמרין, חתוך ל-4
600 גרם פילה טונה טרייה, ללא עור, חתוכה לקוביות של 3 ס"מ
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
1 כפית (3 גרם) פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר קטן שמן קנולה, שמן זית, פלפל חריף, שיני שום, תימין ורוזמרין ומביאים לסף רתיחה. מצננים לחלוטין ונפטרים משיני השום.
  2. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  3. מכוונים ל-C45°, מכוונים את זמן העבודה לשעה אחת.
  4. מתבלים את קוביות הטונה במלח ופלפל ומחלקים אותם באופן שווה בין 4 צנצנות זכוכית (260 מ"ל כל אחת) חסינות חום.
  5. יוצקים לצנצנות בשמן המתובל ומחלקים בניהן באופן שווה את הצ'ילי, התימין והרוזמרין.
  6. סוגרים היטב את הצנצנות ומעבירים לבישול במים (C45°) למשך שעה אחת.
  7. מוציאים בזהירות מהמיכל את הצנצנות, מקררים היטב במי קרח ומגישים מיד.

FeinTip

טונה שבושלה ב-C45° מומלץ לאכול בסמוך מאד להכנתה.

אם ברצונכם להכין טונה כבושה ולשמור אותה במקרר מספר ימים, בשלו אותה ב-C60° למשך שעה אחת. הטונה תתקבל במרקם מוצק יותר, אך תוכל להישמר במקרר למשך שבוע.

קונפי טונה הינו מרכיב מרכזי בסלט ניסואז, הגישו בתוספת פילה אנשובי, שעועית ירוקה, עלי חסה, תפוחי אדמה מבושלים, עגבניות שרי, זיתים שחורים וביצים קשות.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il