המרכיבים:

1 ק"ג שדרת צלעות טלה שלמה, עם שומן חיצוני
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
1 כפית (3 גרם) פלפל שחור גרוס
שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C60°, מכוונים את זמן העבודה ל-2 שעות.
  3. מתבלים באחידות את צלעות הטלה במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אורזים בוואקום את הנתח המתובל בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C60°) למשך 2 שעות.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה צלעות הטלה, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

צולים ומגישים:

  1. מוצאים את צלעות הטלה מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
  2. מוצאים את שדרת צלעות הטלה מהשקית, מסננים ומייבשים בנייר מגבת.
  3. מחממים במחבת כבדה בעלת ציפוי מונע הידבקות מעט שמן מעל להבה בינונית.
  4. צורבים את שדרת הצלעות על צדן השומני במחבת החמה למשך מספר דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק ומסירים מהכיריים.
  5. מעבירים את שדרת הצלעות לקרש חיתוך ופורסים לצלעות בודדות.
  6. מחזירים את המחבת אל הכיריים, מגבירים ללהבה גבוהה, צורבים כל צלע לדקה מכל צד, ומגשים חם.

FeinTip

ברכישת שדרת הצלעות, בקשו מהקצב שיסיר את "גשר" הצלעות ואת הגיד התחתון, ללא פעולות אלו לא ניתן לפרוס את שדרת הצלעות לצלעות בודדות. פרסו את השדרה לצלעות בודדות והשלימו את צלייתן מעל לגריל פחמים.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il