המרכיבים:

מרכיבים לכבישת חזה ההודו:

4 כוסות (1 ק"ג) מים
3 כפות (60 גרם) מלח
3 כפות (45 גרם) סוכר
1 עלה דפנה
1/2 כף גרגירי פלפל אנגלי
3 מסמרי ציפורן
1 נתח (1 ק"ג) חזה הודו

המרכיבים לתיבול הפסטרמה:

1.5 כפיות פלפל שחור גרוס
1.5 כפיות כורכום
1.5 כפיות כמון
2 כפיות תערובת תבליני קייג'ון
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 כפות (60 גרם) דבש

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר מים, מלח, סוכר, עלי דפנה, פלפל אנגלי ומסמרי ציפורן, מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים, ומצננים היטב במקרר בכלי גדול עם מכסה.
  2. מכניסים לנוזל הכבישה הקר את נתח חזה ההודו וכובשים במקרר 12 שעות.
  3. בתום 12 שעות הכבישה מסננים את נתח הבשר ומנגבים אותו היטב בעזרת בד חיתול או מגבת מטבח נקייה.
  4. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  5. מכוונים ל-C63°, מכוונים את זמן העבודה ל-4 שעות.
  6. מערבבים בקערה את מרכיבי התיבול ומושחים באחידות את נתח הבשר.
  7. אורזים בוואקום את הנתח המתובל בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C63°) למשך 4 שעות.
  8. מוציאים מהמיכל את השקית ובה נתח חזה ההודו, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  9. מוציאים את הפסטרמה מהשקית ומסננים. פורסים את הנתח לפרוסות דקיקות ומגישים.

FeinTip

ניתן להכין גם פסטרמה של חזה עוף באותו התיבול. אין צורך לכבוש את חזה העוף, הוסיפו מעט מלח לתערובת התיבול ובשלו ב-C60° למשך שעה וחצי.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il