המרכיבים:

4 נתחי פילה מוסר עם עור ללא עצמות, במשקל 150 גרם כל אחת
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
1 כפית (3 גרם) פלפל שחור
4 כפות (60 גרם) חמאה
1/2 כוס (120 גרם) יין לבן, מוקפא בתבנית לקוביות קרח
5 גבעולי תימין
1 עלה דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
קליפה מגוררת מחצי לימון
מעט שמן זית לשימון

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C52°, מכוונים את זמן העבודה ל-20 דקות.
  3. מתבלים באחידות את נתחי הדג במלח ופלפל.
  4. אורזים בוואקום את נתחי הדג יחד עם יתר המרכיבים בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C52°) למשך 20 דקות.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה נתחי הדג, מוציאים את נתחי הדג מהשקית, שומרים בצד את נוזלי הבישול ותוכן השקית.
  6. מעבירים לסיר קטן את נוזלי הבישול ומצמצמים תוך כדי ערבוב מעל להבה גבוהה עד לקבלת מרקם סמיך כשל שמנת מתוקה.
  7. משמנים ומחממים מעל להבה גבוהה מחבת בעלת ציפוי מונע הדבקות. מניחים במחבת את נתחי הדג כשצד העור פונה מטה וצורבים דקה וחצי, או עד שעור הדג הופך שחום-זהוב ופריך. הופכים את נתחי הדגים וצורבים מצדם השני 10 שניות.
  8. מעבירים את נתחי הדג לצלחת, יוצקים מעט רוטב מעל ומגישים חם מיד

FeinTip

דג שבושל ב-C52° מומלץ לאכול בסמוך מאד להכנתו.

אם ברצונכם להכין דג ולשמור במקרר מספר ימים על מנת לאכול אותו מאוחר יותר, בשלו אותו ב-C56° למשך 20 דקות, מקררו היטב במי קרח והעבירו למקרר עד לשימוש. הדג ישמר במקרר למשך 3 ימים.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il