• עוף שלם משוטח SousVide בתימין ודבש

    4 מנות

    למרכיבים

המרכיבים:

1 עוף שלם (2 ק"ג), חתוך לאורך הגב ומשוטח
2 כפיות (15 גרם) מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות (40 גרם) דבש
10 גבעולי תימין טריים, עלים בלבד
1 גבעול רוזמרין טרי, מחטים בלבד
1 כפית אבקת שום גבישי

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C73°, מכוונים את זמן העבודה ל-4 שעות.
  3. מערבבים בקערה את מרכיבי התיבול ומעסים היטב את העוף מכל צדדיו.
  4. אורזים בוואקום את העוף המתובל בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C73°) למשך 4 שעות.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה העוף, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

צולים ומגישים:

  1. מחממים תנור ל-C180°.
  2. מוציאים מהשקית את העוף, מניחים בתבנית צלייה כשצד העור פונה מעלה, מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לצלייה בתנור (C180°) למשך 20 דקות.
  3. מוציאים את תבנית הצלייה מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-C220°.
  4. מסירים את רדיד האלומיניום מהתבנית ומחזירים את התבנית ללא כיסוי לתנור להשלמת הצלייה למשך 10 דקות. מוצאים את התבנית מהתנור ומגישים חם.

FeinTip

הכינו באותו האופן גם כרעיים או שוקיים של עוף. השתמשו בתערובות תיבול ותבלינים שונים לפי טעמכם.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il