המרכיבים:

500 גרם פילה סלמון עם עור, נקי מעצמות
150 גרם סלק קלוף, מגורר
500 גרם סוכר
500 גרם מלח גס
2 כפיות (15 גרם) מלח עישון טבעי
5 גבעולי שמיר, קצוצים
5 גרגירי ערער
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית גרגירי פלפל שחור שלם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה סלק מגורר, סוכר, מלח, מלח עישון, שמיר, ערער, זרעי שומר, זרעי כוסברה וגרגירי פלפל שחור. מניחים את התערובת במסננת למספר דקות ומניחים לה להגיר נוזלים.
  2. מעסים את פילה הסלמון בשתי כפות מהתערובת, מכניסים לשקית, מוסיפים את יתר תערובת לשקית ואורזים בוואקום.
  3. מעבירים את השקית למקרר למשך 48 שעות.
  4. מוציאים את השקית מהמקרר, פותחים את השקית, מוציאים ושוטפים את הסלמון באמבט מי קרח להסרת תערובת התבלינים ומייבשים היטב בנייר מגבת.
  5. מעבירים לקופסא אטומה שומרים במקרר עד לשימוש. הסלמון ישמר במקרר עד שבוע ימים.
  6. פורסים לרוחב הפילה פרוסות דקיקות ככל הניתן עד לשכבת העור ומגישים.

FeinTip

שמרו על היחס שבין המלח לסוכר והוסיפו או השתמשו בתבלינים אחרים לטעמכם. הגישו את פרוסות הסלמון בכריך בייגל אמריקאי עם גבינת שמנת, שמיר, מלפפונים וצנוניות.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il