• לשון בקר SousVide ברוטב פטריות

    נתח לשון בקר במשקל 1 ק"ג, 14 פרוסות

    למרכיבים

המרכיבים:

1 נתח (1 ק"ג ) לשון בקר טרייה, או קפואה ומופשרת
1 כף (15 גרם) חרדל דיז'ון גרגירים (לבחירה)
2 כפיות (14 גרם) מלח
0.5 כפית (1.5 גרם) פלפל שחור גרוס
1 מארז (240 גרם) פטריות שמפיניון קטנות שלמות, או חתוכות לרבעים
5 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C82°, מכוונים את זמן העבודה ל-12 שעות.
  3. מתבלים באחידות את הלשון בחרדל, מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אורזים בוואקום את הנתח המתובל עם פטריות, פלפל אנגלי ועלי דפנה בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C82°) למשך 12 שעות.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה הלשון, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

צולים ומגישים:

  1. מחממים תנור ל-C180°.
  2. מוציאים את הלשון מהשקית, שומרים בצד את נוזלי הבישול ותוכן השקית.
  3. מקלפים ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  4. מסדרים את פרוסות הלשון בשכבה אחידה בתבנית צלייה, יוצקים מעל פרוסות הלשון את נוזלי הבישול ותוכן השקית, מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לצלייה בתנור (C180°) למשך 30 דקות.
  5. מוצאים את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך, ומגישים חם.

FeinTip

הסירו את רדיד האלומיניום ב-10 הדקות האחרונות של הצלייה לקבלת מראה צלוי ושחום. הוסיפו לשקית הוואקום ירקות שורש לטעמכם; גזר, בצל, שורש פטרוזיליה או שורש סלרי יתאימו ויעשירו את טעם התבשיל. הימנעו משימוש בשום טרי בבישול בוואקום. מומלץ מאוד למזוג פעם או פעמיים את נוזלי הבישול החמים על פרוסות הלשון במהלך הצלייה בתנור.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il