• חמאת אפונה ירוקה SousVide בניחוח נענע

    500 גרם

    למרכיבים

המרכיבים:

המרכיבים לאפונה ירוקהSousVide:

1 כוס (220 גרם) אפונה ירוקה טרייה מקולפת
1/2 כפית (3 גרם) מלח
1 קורט פלפל שחור גרוס
2 עלי מרווה טריים
2 גבעולי תימין טריים
30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

ובנוסף:

1/2 כוס (120 גרם) ציר ירקות (או מים)
חצי כפית (3 גרם) מלח
5 עלי נענע טריים
1 כף מיץ לימון
200 גרם חמאה קרה לא מלוחה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

אופן הכנת האפונה:

  1. מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  2. מכוונים ל-C85°, מכוונים את זמן העבודה לשעה אחת.
  3. מערבבים בקערה אפונה, מלח, פלפל שחור, עלי מרווה, עלי תימין וקוביות חמאה קרה.
  4. אורזים בוואקום את האפונה המתובלת בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C85°) למשך שעה אחת.
  5. מוציאים מהמיכל את השקית ובה האפונה, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.

אופן הכנת חמאת האפונה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את האפונה, ציר ירקות, מלח ועלי נענע וטוחנים 30 שניות/מהירות 7. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ככל האפשר.
  2. מחממים את התערובת 8 דקות/°C80/מהירות 2. מפעילים את התרמומיקס 2 דקות/מהירות 6, מוסיפים את מיץ הלימון ומוסיפים את קוביות החמאה הקרה אחת אחרי השנייה עד להטמעת כל החמאה.
  3. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים את התערובת החמה לכלי אחסון ומקררים היטב לפני השימוש.

FeinTip

השתמשו באפונה המבושלת גם כתוספת לפילה סלמון SousVide כשהיא מוקפצת בחמאה, יין לבן ושום. מרחו את חמאת האפונה על ברוסקטה פריכה והגישו בתוספת גבינת פרמזן או גבינת קשקבל.

החמאה תישמר כשבוע במקרר.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il