• חזה אווז SousVide בניחוח הדרים, סויה ואניס

    4 מנות

    למרכיבים

המרכיבים:

3 נתחי חזה אווז (1 ק"ג) מופשר, נקי מעודפי שומן
1 כף (15 גרם) מיץ לימון (או מיץ יוזו)
3 כפות (40 גרם) רוטב סויה איכותית
2 כפות (30 גרם) מירין (או יין לבן מתוק)
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כף (20 גרם) דבש
3 כוכבי אניס
1/2 כפית קורנפלור מדולל בכף מים קרים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת ערבוב מיץ לימון, סויה, מירין, מיץ וקליפת תפוז, דבש וכוכבי אניס, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית קוביות קרח ומקפיאים למשך 8 שעות.
  2. כשתערובת התיבול קפאה מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
  3. מכוונים ל-C60°, מכוונים את זמן העבודה ל-1.5 שעות.
  4. אורזים בוואקום את נתחי האווז יחד עם הקוביות הקפואות של תערובת התיבול בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C60°) למשך 1.5 שעות.

צולים ומגישים:

  1. מוציאים מהמיכל את השקית ובה חזות האווז, מוציאים את חזות האווז מהשקית, שומרים בצד את נוזלי הבישול ותוכן השקית.
  2. מעבירים לסיר קטן את נוזלי הבישול יחד עם בלילת הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה בינונית עד להסמכת הרוטב. מסירים מהכיריים ושומרים חם בצד.
  3. מחממים מחבת מעל להבה בינונית וצורבים בה את חזות האווז כשצד העור פונה מטה במשך 10 דקות, עד להזהבה. הופכים וצורבים 30 שניות בלבד, כשהפעם צד הבשר פונה מטה.
  4. מעבירים את חזות האווז לקרש חיתוך ומניחים לדקה. פורסים לרוחב לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומגישים חם בתוספת הרוטב הסמיך.

FeinTip

ליצירת קוביות קרח השתמשו בשקיות חד-פעמיות המתאימות לכך, הנמכרות בכל סופר. הן תופסות מעט מקום במקפיא ולא יוצרות בעיה של ספיגת טעמים וריחות בתבניות קרח רב-פעמיות.

אם אינכם מכינים מיד את המנה, הוציאו מהמיכל את השקית ובה חזות האווז, קררו היטב במי קרח והעבירו למקרר עד לשימוש. לפני הארוחה הצמידו את CIRCU למיכל עם מים, מכוונו את הטמפרטורה ל-C60°, ואת זמן העבודה ל-30 דקות. החזירו את שקית הוואקום אל המים לחימום חוזר של חזות האווז (C60°) למשך 30 דקות, והמשיכו לשלב 5.

הגישו את פרוסות חזה האווז עם אטריות אודון מבושלות, הרוטב הנהדר וירקות ירוקים פריכים.

יצירת קשר

דרך בן צבי 84 תל אביב
בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633

טל. 077-7107744
פקס. 077-7107122
דוא”ל: info@feincook.co.il